Medische trainingen

Dutch Medical College verzorgt uiteenlopende cursussen en trainingen voor huisartsen, doktersassistenten, verpleegkundigen, verzorgenden en ambulance- of huisartsenchauffeurs. Hierbij moet gedacht worden aan opleidingen voor het EHBO-diploma, reanimatie en het toepassen van de automatische externe defibrillator (AED). Specifiek voor huisartsen triagisten, doktersassistenten, verpleegkundigen en praktijkondersteuners en doktersassistenten is er de zogenaamde carouseltraining met daarin o.a. de onderdelen (kinder-) reanimatie, airway management, infuus en katheterisatie technieken. Daarnaast verzorgen wij op verzoek van onze klanten maatwerk trainingen. De medische trainingen komen in aanmerking voor accreditatie.

Tevens verzorgt DMC trainingen voor doktersassistenten, verpleegkundigen, verzorgenden en ambulance- en huisartsenchauffeurs op het gebied van EHBO en reanimatie (AED)en rijtrainingen (bijzondere rijvaardigheid en spoed rijden (OGS) op de openbare weg voor chauffeurs die een voorrangsvoertuig besturen.

Over ons

Dutch Medical College maakt deel uit van Dutch Medical Group.
Dutch Medical Group bestaat, naast Dutch Medical College, uit de volgende werkmaatschappijen:

 • Broeder de Vries Dutch Medical Services heeft in Nederland een leidende positie op het gebied van het medisch repatriëren van patiënten van en naar het buitenland en luchthavens. Repatriëringen vinden plaats per ambulance, lijn-charter of ambulancevluchten i.c.m. op maat samengestelde teams van artsen en/of verpleegkundigen. Evenementen-zorg (ALS), alsook liggend en zittend ziekenvervoer (MediCtaxi) behoren tot de kernactiviteiten.Het bedrijf is in 1975 gestart als Algemeen Ziekenvervoer Broeder de Vries.
 • Broeder de Vries doktersdienst
  is marktleider in het huisartsenvervoer. Huisartsenchauffeurs ondersteunen tevens huisartsen met medische assisteertaken tijdens visites bij patiënten en op de Huisartsenpost.

Broeder de Vries doktersdienst is sinds 2001 actief in het huisartsenvervoer.

Carouseltraining

Carouseltraining (voor huisartsen, triagisten, verpleegkundigen en/of doktersassistenten).

De training kan uit de volgende modules bestaan:

 • Basis training reanimatie volwassenen, kind en baby
 • (kinder-) Reanimatie en toepassen van de AED
 • Airway management
 • Infuustechnieken
 • Katheterisatietechnieken
 • Hechten
 • Fysieke triage ABCDE methode
 • Inbrengen infuusnaald en aansluiten infuussysteem
 • Jet Ventilations Catheter
 • Inbrengen neustampon

Verpleegtechnische en assisterende vaardigheden

Verpleegtechnische en assisterende vaardigheden (voor doktersassistenten en verpleegkundigen)

Voor beide scholingen worden accreditatiepunten toegekend door de beroepsgroepen KNMG-GAIA en CADD van de NVDA.

Over onze trainingen

EHBO en reanimatie (AED), evt. aangevuld met e-learning en EHBO examen Oranje Kruis (voor alle hulpverleners en zorgprofessionals)

Profcheck EHBO, (kinder-) reanimatie, AED en verpleegtechnische handelingen (voor doktersassistenten, verpleegkundigen en verzorgenden)

Agressie in de zorg (voor huisartsen en doktersassistenten, verpleegkundigen, verzorgenden en ambulance- of huisartsenchauffeurs).

Training Sociale Vaardigheden

Omgaan met psychiatrische patiënten; teamrollen, conflicthantering, gesprekstechnieken en communicatie.

Voor bovenstaande scholingen ontvangen de cursisten na deelname een certificaat.

Maatwerk trainingen

Voor individuele opdrachtgevers kunnen maatwerk trainingen worden samengesteld.

De trainingen kunnen samengesteld worden uit het bestaande aanbod, aangevuld met additionele content op verzoek van de klant.

De training EHBO en reanimatie (AED) is de hoeksteen in het opleidingsaanbod en kan desgewenst uitgebreid worden met e-learning en EHBO examen Oranje Kruis.

Vraag een offerte aan

MEER INFO & CONTACT

Voor vrijblijvende informatie of een offerte kunt u contact opnemen met Gertjan Lieftinck, tel. 06 46 24 58 42

e-mail: gertjan.lieftinck@dutchmedicalcollege.nl

Dutch Medical College heeft het KIWA kwaliteitskeurmerk  ISO 9001:2008 en maakt onderdeel uit van de Dutch Medical Group